• RSS
  • Subscribe

Archives

Förhandlingsläget 

Thursday, February 20, 2020 11:10:00 AM Categories: Förhandlingar Verkstadsklubben

 

En av de stora frågorna som Verkstadsklubben jobbar med just nu är de många omorganisationerna som pågår runt om i hela fabriken.

Verkstadsklubben vill uppmana er till att vara delaktiga och att vara med och påverka resultatet.

 

Hur då undrar ni?

Genom att jobba lugnt och metodiskt, vara med på förbättringsmöte, vara konstruktiva, flagga tidigt till chefen om ni upptäcker risker, våga ta hjälp av de olika funktionerna; t.ex. tekniker, skyddsombud, de lokala fackombuden men framför allt cheferna eftersom de har arbetsmiljöansvaret.

 

Det är bara ni i verksamheten som har den bästa kunskapen för att få avdelningarna att fungera.
Det ligger i allas intresse att skapa en hållbar och trivsam miljö på arbetsplatsen.
Därför är det viktigt att ni vågar påverka!

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Inbjudan till padelturnering 

Thursday, February 20, 2020 11:02:00 AM Categories: Avd 38 Dackebygden Medlemskap

 

Ungdomskommittén informerar:

Den 28 mars bjuder IF Metall Dackebygden in alla upp till 30 år att delta i Padel Open, som är en padelturnering för medlemmar.

Detta sker kl. 9.00 på PDL Center i Västervik och lunch kommer att serveras under dagen till rabatterat pris. Boende finns att tillgå till rabatterat pris för dom som vill.

 

Anmälan sker till postbox.avd38@ifmetall.se senast 9 mars

 

För frågor om turneringen, mer info eller dylikt kontakta Magnus Tolf på telefon: 076 894 00 95.

Share This Using Popular Bookmarking Services

Fyllnadsval 

Thursday, February 20, 2020 11:01:00 AM Categories: Verkstadsklubben

 

På klubbstyrelsens möte 7 februari valdes Viktor Svensson MCAC6A till kontaktombud.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Om det blir konflikt... 

Thursday, February 20, 2020 11:00:00 AM Categories: Från Förbundet Förhandlingar

 

Nu har fack och arbetsgivare bytt avtalskrav med varandra. Motsättningarna och skillnaden i uppfattning om löneökningar och andra krav är ofta väldigt stora.

 

Vad händer om parterna inte kommer överens?
Parterna har rätt att vidta åtgärder i ett avtalslöst tillstånd, dvs. när avtalet löpt ut och inget nytt avtal ännu tecknats. Då råder inte längre fredsplikt. Konfliktåtgärder blir då möjliga som ett påtryckningsmedel. Men det är förbundsstyrelsen som beslutar om stridsåtgärder ska vidtas och den centrala konfliktkommitteen som planerar hur och vart det i så fall ska ske.

 

Vad gör du om det blir konflikt?
Det lokala konfliktarbetet leds alltid av avdelningen i nära samarbete med klubbarna som har ansvaret på arbetsplatserna. Det är viktigt att komma ihåg att en konfliktsituation kan inträffa med extremt kort varsel. Därför är det viktigt att man i god tid ser över sin konfliktorganisation! Det är viktigt att dina uppgifter är korrekta för att du ska kunna nås av rätt information! Du kan själv uppdatera dem i IF Metalls medlemsportal, som du når på www.ifmetall.se

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Ordförande har ordet 

Thursday, February 20, 2020 10:59:00 AM Categories: Ordförande har ordet

 

Hej på er igen alla medlemmar! Hoppas att allt är bra med er, annars hör ni av er. Scania är ett globalt företag som i dag ingår i det nya bolaget Traton. Företaget och den fackliga organisationen är väldigt tydliga på hur vi beter oss mot varandra. Detta gäller alla i bolaget, jag har skrivit om detta innan och varit tydlig på hur vi ska behandla varandra. Jag kommer aldrig att acceptera om någon blir mobbad, kränkt eller skrämd på sin arbetsplats! Det får heller aldrig bli någon tyst kultur på företaget, då är vi farligt ute. Så det jag vill säga med detta är, gå aldrig och håll inne med något som ni tycker är fel utan ta upp detta med företaget eller den fackliga organisationen.

 

/Mvh. Klubbordförande Mikael ”Sippa” Johansson

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Ordförande har ordet 

Wednesday, December 18, 2019 1:50:00 PM Categories: Ordförande har ordet

Hej på er igen alla medlemmar, tiden går fort och vi har snart jul. Tack för ett bra nomineringsmöte, många bra synpunkter, även om jag tycker att vi kunde vara flera på mötet. Tänk på att det är en rättighet som vi som fackförening har stridit för, att kunna ha möten på betald arbetstid. Nu blickar vi framåt för det finns många nya utmaningar bl.a. så har vi en lönerörelse under 2020. Sedan ser vi till att komma på Årsmötet i februari. Nu ser vi fram emot lite julledighet det behöver vi alla för att ladda batterierna. Till sist vill jag önska er och era närmaste en riktig god jul och ett gott nytt år!

 

// Mvh klubbordförande Mikael ”Sippa” Johansson.

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Försäkringskommittén informerar 

Wednesday, December 18, 2019 1:48:00 PM Categories: Försäkringar

 

Förändringar 2020

Vid årsskiftet träder en del förändringar in gällande våra försäkringar. Priserna för olika tilläggsförsäkringar justeras enligt nedan:

 

          Pris 2019     Nytt Pris 1/1 2020

Sjuk- och efterlevandeförsäkring (Medlem)               68:-               74:-
Sjuk- och efterlevandeförsäkring (Medförsäkrad)       68:-               74:-

Utökat skydd i Medlemsolycksfall Fritid (Medlem)       22:-               21:-
Medlemsolycksfall Fritid (Medförsäkrad)                    46:-               44:-

Medlemsbarn 25 pbb, 0-7 år                                    149:-             153:-
Medlemsbarn 25 pbb, 8-25 år                                  169:-             173:-
Medlemsbarn 50 pbb, 0-7 år                                    234:-             239:-
Medlemsbarn 50 pbb, 8-25 år                                  264:-             269:-

 

Prisbasbeloppet (pbb) höjs från 46 500:- till 47 300:-.

 

För mer information se http://www.folksam.se/forbund/if-metall

Share This Using Popular Bookmarking Services

Medlemskalendern 2020 

Wednesday, December 18, 2019 1:44:00 PM Categories: Medlemskap

 

Numera skickas inte medlemskalendern till alla medlemmar. Man kan istället beställa sin  kalender på ifmkalender.strd.se eller via en beställningstalong som kommer med julhälsningen från Marie Nilsson i decembernumret av Dagens Arbete.

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Påminnelse om fullmakt 

Thursday, November 7, 2019 9:44:00 AM Categories: Medlemskap

 

Betalar du medlemsavgiften med inbetalningskort? Fyll i en fullmakt så dras avgiften på lönen istället! Fördelen med att slippa inbetalningskort är, förutom att det är enklare, att man inte riskerar att ”straffa ut sig” om man glömmer betala. Dessutom hamnar man oftast på maxavgift om man betalar med inbetalningskort!

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Facken inom industrin är eniga om avtalsplattform 

Thursday, November 7, 2019 9:44:00 AM Categories: Centrala avtal Från Förbundet

 

Löneökning på 3 procent, som motsvarar cirka 900 kronor på en genomsnittlig lön inom Teknikavtalet, med en lägsta löneökning med minst 530 kronor. Fortsatta avsättningar till deltidspension. Åtgärder för att stärka arbetsmiljön och jämställdheten. Det är avtalskrav som IF Metall tillsammans med övriga i Facken inom industrin har enats om.

Siffran för ett ettårigt avtal ligger på en nivå som gör att våra medlemmar ska garanteras mer pengar i plånboken med en särskild satsning på de med lägst lön, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

 

IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson och avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä

 

Bättre deltidspension

En annan del som handlar om både tid och pengar är att Facken inom industrin kräver fortsatta avsättningar för deltidspension i kommande förhandlingar.
- Många av våra medlemmar har fysiskt tunga jobb som gör att de inte orkar jobba ända fram till pension. Vi vill att de ska få ökad möjlighet att kunna gå ned i tid för att orka jobba längre samt utan att förlora en massa pengar, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

 

Säker arbetsmiljö
En hållbar och säkrare arbetsmiljö är viktigt för att orka jobba längre. Men också för att inte råka ut för skador eller än värre förlora sitt liv på jobbet. Undersökningar visar att så många som en av fyra unga inte får någon som helst introduktion om risker och säkerhet.
- Det är verkligen inte acceptabelt. Det ska vara självklart att man måste få lära sig jobba säkert från början. Därför kräver vi en stärkt introduktion för alla inom industrin, säger Marie Nilsson.

 

Ökad jämställdhet
Facken inom industrin kräver också att arbetsgivarna ska ha tydliga åtgärder för att förhindra att föräldrar förlorar både lön och kompetens under tiden de är föräldralediga.
- Fortfarande är det så att kvinnorna är i majoritet som tar ut föräldraledighet. De tappar ofta löneökningar och möjlighet att få kompetensutveckling och så fortsätter det livet igenom med lägre pension som följd. Därför är det här ett tydligt jämställdhetskrav från vår sida, säger Veli-Pekka Säikkälä.

 

Följ avtalsrörelsen på www.ifmetall.se/aktuellt/avtal-2020

 

Share This Using Popular Bookmarking Services
Page 1 of 58 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 30 > >>

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt