Rapport från MSS (Metall Scania Sverige)

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Tuesday, October 6, 2020 8:27:00 AM Categories: MSS (Metall Scania Sverige)

 

Hej på er, vi har sedan pandemin slog till och av naturliga skäl den påverkan detta skapade för samhället, för företaget haft kontinuerliga möten, allt för att försöka få till lösningar för vad denna situation inneburit. Vi har fortfarande avstämningar med bolaget även om situationen blivit bättre och vi kör full produktion. Centralt inom Scania sitter vi i möten, diskussioner med ex board (Scanias högsta ledning), även flera andra mötes forum. Även om vi nu ser en förbättring med en positiv optimism kring rådande omständigheter måste vi fortfarande vara observanta.

 

Taktförhandlingar på Europanivå är gjorda och dom centrala löneförhandlingarna är nu igång. Vi har personer från MSS som är på olika sätt är involverade. När vi kommit överens om ett nytt kollektivavtal ska MSS förhandlare sätta sig ner och förhandla med företaget.

 

Vi har även egna möten varje vecka för att uppdatera oss vad som händer på respektive enhet. Alla möten som vi sitter i är digitala. Fortsättningsvis kommer vi att försöka få igång våra andra ordinarie forum, för det finns flera frågor att ta tag i.

I dagens Hyttbyggare kan ni läsa om LAS Arbetsrätten är en av dom viktigaste frågorna i modern tid, en fråga som rör alla våra medlemmar.

 

// Mvh Mikael ”Sippa” Johansson klubbordförande för Scania i Oskarshamn, även vice ordförande för Metall Scania Sverige

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt