Ordförande har ordet: Lyssna inte på rykten!

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Thursday, November 12, 2020 9:58:00 AM Categories: Ordförande har ordet

 

Hej på er alla medlemmar!

Vi befinner oss i en tuff situation nu kring den ökande pandemin i vårt samhälle. Det har blivit nya och hårdare restriktioner, allt för att få ner smittspridningen. Scania och våra läkare följer utvecklingen av vad folkhälsomyndigheten tillsammans med våra politiker beslutar. Företaget och den fackliga organisationen har lokala och centrala möten och diskussioner på daglig basis där även våra läkare är med och rapporterar om hur situationen ser ut i bolaget. Vi försöker upprätthålla en så säker arbetsmiljö som möjligt, detta så att vi fortsättningsvis kan köra produktion. Ni ska ha fått ut information om covid19 och hur ni ska göra om ni eller någon i familjen har blivit smittad. Detta är givetvis en åtgärd för att hålla smittan borta. Blir det någon förändring eller några nya restriktioner så kommer ni att få ut detta via mail eller chef. Ett litet medskick är att inte lyssna på rykten utan följa det ni har fått till er. Har ni frågor ta detta med er chef eller kontakta någon på verkstadsklubben.

 

Det har även kommit till min kännedom att det diskuteras att Scania och facket skulle mörka om någon har blivit smittad Detta har även skrivits i en tidning. Det stämmer inte. Om en person eller dennes familjemedlem blir smittad så är det individens sekretess som gäller! Jag ska med bestämdhet säga vi pratar aldrig i personärenden! Däremot ska man få till sig om det finns någon på den egna avdelningen som har misstänkt smitta (inte vilken individ) och därefter tar man beslut om åtgärder.

 

Verkstadsklubben har p.g.a. rådande situation kring ökningen av covid19 och det rådande läget beslutat att ställa in våra nomineringsmöten. Detta gör vi för allas säkerhet. vi kan inte kalla till möten nu och riskera att ni och era familjer riskerar att smittas. Vi kommer givetvis se till att demokratin följs med allt som skulle behandlats på dessa möten. Vi kommer att skicka ut information om hur vi ska hantera detta.

 

-Ta hand om er och era kära, och följ uppmaningarna. Det är sunt förnuft som gäller. Sköt om er!

 

// Mvh Mikael ”Sippa” Johansson klubbordförande för IF Metall.    

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt