Medlemskapets värde

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Thursday, April 11, 2019 7:47:00 AM Categories: Medlemskap

 

Tillsammans med över 300 000 andra medlemmar kan du alltid känna dig trygg.
Den största vinsten för dig som medlem är kollektivavtalet. Genom förhandlingar av kollektivavtalet förbättras din lön och dina villkor regelbundet. Men som medlem får du också mycket mer.

 

Du får:

•       Ett kollektivavtal med bra villkor

•       Verktyg och expertkunskap för att påverka på din arbetsplats

•       Förhandlings- och rättshjälp

•       Försäkringar

•       Flera medlemsförmåner

•       Rabatter och erbjudanden

•       Vara med och påverka

 

Att på egen hand förbättra villkoren på en arbetsplats är inte enkelt. Tillsammans däremot, kan vi få bra villkor på våra arbetsplatser och i samhället. Därför har vi bildat IF Metall. Vårt förbund bygger på ett löfte. Vi lovar varandra att inte arbeta under sämre villkor eller till lägre lön än någon annan. Alla tjänar på att vi håller vårt löfte till varandra. -För vilken arbetsgivare vill betala dig full lön om någon annan gör jobbet för halva priset?

 

Om du får problem på jobbet, hjälps vi i IF Metall åt att lösa dem. Det kan handla om allt ifrån en tvist om semesterersättningen till att du hamnat i konflikt med din chef eller arbetsledare. Eller kanske vill du bara veta vad som gäller i en speciell fråga? Då kan facket ge besked. Vänd dig till den som är förtroendevald på din arbetsplats eller din fackklubb.

Medlemskapet innehåller till exempel försäkringar, förmåner samt råd och stöd i alla frågor som rör din anställning. Men du får också mycket mer.  Det finns flera förmåner som du får på köpet när du är medlem i IF Metall. Viktiga delar som försäkringar, utbildning, stöd och råd, ersättningar.

 

Medlemsförmåner
Förutom den största vinsten du som medlem i facket har – kollektivavtalet – finns också en rad andra förmåner:

 

-       Gratis kunskap. Kunskap ger styrka och makt så därför satsar vi mycket på utbildning för våra medlemmar och förtroendevalda. Alla fackliga utbildningar är gratis. När du går en utbildning får du ersättning som ungefär motsvarar din förlorade arbetsförtjänst.

-       Försäkringar. Som medlem har du ett gott försäkringsskydd. Ibland omfattar det även din familj. Du får bla en försäkring för olycksfall på fritiden och kompletterande livförsäkring. Du har även möjlighet att teckna ytterligare individuella försäkringar via försäkringsbolaget Folksam. På så sätt kan du bland annat få billigare hemförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring eller pensionsförsäkring.

-       Ersättning vid arbetslöshet. Via medlemskapet är du försäkrad i arbetslöshetskassan. Det innebär att du får ersättning om du förlorar ditt jobb och blir arbetslös.

-       Ersättning vid strejk eller lockout. Vid eventuell strejk eller lockout har facket sparat pengar från din medlemsavgift i fonder inom förbundet som ger dig ekonomisk ersättning.

-       IF Metallkortet. Ditt medlemskort fungerar som medlemsbevis, men är också laddat med rabatter och erbjudanden på allt från resor, friskvård och hemelektronik till teater och frisörbesök.

-       Medlemslån. Du har möjlighet att ansöka om Medlemslån hos Swedbank/Sparbankerna. Villkoren för medlemslån är förhandlade mellan banken och fackförbunden och ger bland annat låg ränta och inga avgifter.

-       Facklig rättshjälp. Om du har problem med din arbetsgivare löser ofta din lokala fackliga organisation det direkt vid förhandlingsbordet. Men ibland måste ditt ärende vidare till domstol. Som medlem i IF Metall kan du få facklig rättshjälp.

 

Läs mer om dina medlemsförmåner på www.ifmetall.se/medlem

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt