IF Metalls krav i valet

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Thursday, August 30, 2018 9:48:00 AM Categories: Från Förbundet

 

IF Metall har fyra krav på de politiska partierna i valet. Stöd dessa krav genom att rösta för att de ska bli verklighet i riksdagsvalet den 9 september. Rösta på ett parti som tar våra krav på allvar!

 

·         Ökad trygghet i och mellan jobben!

·         Vi ska ha rätt att vara sjuka tills vi blir friska!

·         Ingen ska behöva dö av jobbet!

·         Nej till osäkra anställningar och lägre löner!


Ökad trygghet i och mellan jobben!

Vi vill att svensk industri ska vara konkurrenskraftig, så att industrijobb finns kvar i Sverige. Då behöver vi en regering som satsar på industrin, som investerar för framtiden istället för att sänka skatter. Vi behöver också få kompetensutveckling så att vi kan ta de nya jobb som växer fram i den snabba teknikutvecklingen. Då ökar vår anställningstrygghet. Om vi ändå blir arbetslösa ska vi ha en a-kassa som ger trygghet i omställningen till ett nytt jobb.

 

Vi ska ha rätt att vara sjuka tills vi blir friska!

Om vi blir sjuka eller skadade ska sjukförsäkringen ge det stöd vi behöver, så länge vi behöver det. Vägen tillbaka från sjukdom till arbete ska vara trygg och inte präglas av fattigdom. Sjukförsäkringen måste förbättras, men det finns politiska krafter som återigen vill låta en bortre tidsgräns avgöra hur länge vi får vara sjuka. Vi behöver en regering som vill fortsätta förbättra sjukförsäkringen – inte försämra den!

 

Ingen ska behöva dö av jobbet!

Eftersom industrin kan vara en farlig arbetsplats behövs ett aktivt arbetsmiljöarbete för att förebygga olyckor och sjukdomar. Resurserna till Arbetsmiljöverket har ökat men fler satsningar behövs – inte nedskärningar och försämringar. Det är våra liv det handlar om! När olyckor ändå händer ska polis och åklagare hantera arbetsmiljöbrott bättre och snabbare. Vi vill också att oavsett anställningsform ska alla ges rätt och tillgång till företagshälsovård.

 

NEJ till osäkra anställningar och lägre löner!

I Sverige har vi en framgångsrik modell där fack och arbetsgivare förhandlar om villkor och  löner. Det har inneburit ökade reallöner i 20 år, utan att industrins konkurrenskraft har försämrats. Vi behöver en regering som förstår värdet av denna svenska modell. Trygga anställningar gör att vi presterar bättre. Ändå finns det politiker som vill göra det lättare att sparka folk och som vill lagstifta om sänkta löner!

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt