15 418 förlorade kronor per medlem

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Thursday, September 19, 2013 10:47:00 AM Categories: Från Förbundet

 

Den borgerliga regeringen meddelar nu att arbetslöshetsavgiften ska tas bort.
– Men våra medlemmar har i sju års tid betalat en helt onödig avgift. 15 418 kronor per medlem som de aldrig får tillbaka, säger IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe.

Arbetslöshetsavgiften infördes 2007. Sedan dess har avgiften till a-kassan bestått av två delar, en grundavgift och en arbetslöshetsavgift som beräknas på hur stor arbetslöshet det är i en bransch.  Medlemmar som jobbar i branscher där arbetslösheten är hög, till exempel inom industrin, får betala mer. För medlemmar i IF Metalls a-kassa har arbetslöshetavgiften som högst varit 300 kronor.

 

– Räknar man ut det exakt har varje medlem i IF Metalls a-kassa under dessa sju år betalat 15 418 kronor den dagen som arbetslöshetsavgiften tas bort om vi räknar med att avgiften i dag förblir densamma året ut. Det är 15 418 kronor rakt ner i sjön vilket gör mig otroligt frustrerad. Totalt handlar det om en bra bit över 3 miljarder av medlemmarnas pengar som gått till en avgift som inte gett dem något tillbaka. I stället har pengarna gått till sänkta skatter åt dem som redan har det bra ställt, säger Anders Ferbe.

 

Uppdaterad 2013-09-09 Skribent: Lisa Wernstedt
 
 
 
Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt