Gilla Jobbet mässan

  • RSS

Klubbladsarkiv
 

 

 

 

 

 

Archives

Thursday, November 6, 2014 7:17:00 AM Categories: Arbetsmiljö

Den 22-23 Oktober var det återigen dags för gilla jobbet mässan. Verkstadsklubben är överrens med företaget om att ge så många skyddsombud som möjligt chansen att gå.

 

Detta är andra gången som mässan genomförs, och i år var det mera fokus på seminarium än tidigare. Det var möjligt att föranmäla sig till seminarier för att säkra sin plats, eftersom det var närmare 4000 besökare under de två dagarna!

 

Uppskattade seminarier som erbjöds under mässan var bl.a. Säkrare arbetsmiljö med Marcus Arvidsson, Öka din riskmedvetenhet med Cecilia Lundahl, Undvik belastningsskador med Carl Lind samt Dyrare att strunta i arbetsmiljön med Agneta Axelsson. Även IF Metall höll ett seminarium gällande hållbart arbete.

 

"Mycket uppskattade seminarier"

 

 

KTH (Kungliga tekniska högskolan) presenterade sitt projekt RAMP (Risk management Assessment tool for Manual handling Proactively) där det tagits fram ett verktyg som bl.a. Scania provar på vår Chassi verkstad. Verktyget används för bedömning och hantering av riskerna vid arbete med manuell hantering. Verktyget skall även användas med fokus på fysisk belastning samt för att ge en struktur och stöd, detta för att finna och vidta lämpliga åtgärder för att minska riskerna.

 

Det samlade intrycket av de som var där från IF Metall tyckte att dagen/ Dagarna var mycket givande och att det är ett nyttigt inslag att vidga sina vyer.

 

Skribent: Bo Luthin


Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Scania Verkstadsklubb Södertälje | Kontakt