Samverkan för medlemsnytta

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Thursday, January 31, 2019 11:17:00 AM Categories: Försäkringar Medlemskap

 

Som vi skrev om i förra numret av Hyttbyggaren drar samverkan för medlemsnytta igång igen den 7/2. Den som är intresserad av en genomgång kan kontakta någon av våra försäkringsinformatörer: Ulf Aldebert (tfn: 65892), Joakim Rylin (tfn: 65326), Daniel Lazic (tfn: 65767), Eva Davidsdottir, Matthias Pettersson (tfn: 65027), Tobias Engström (tfn: 763780).

Scania har kollektivavtal med IF Metall. Tack vare det omfattas du av ett bra försäkringsskydd och tjänstepension. Som medlem i IF Metall har du dessutom ännu bättre försäkringsskydd via ditt medlemskap. Genom projektet samverkan för medlemsnytta kan man få en genomgång med en certifierad rådgivare från Folksam som hjälper en att få koll.

 

Varför jobbar IF Metall med detta?
Tillsammans är vi starka!
Genom fackligt arbete har vi skapat ett gemensamt försäkringsskydd med vår samarbetspartner Folksam, som är ett kundägt försäkringsbolag. Vi har också byggt upp ett system för att alla ska få kunskap om försäkringsskyddet. Våra försäkringsinformatörer är en viktig länk i detta arbete och genom Folksam har vi möjlighet att kunna få kloka råd om vårat försäkringsskydd, vår pension och vårat sparande.
-Detta ökar medlemskapets värde.

 

Vi hittar ofta missade pengar!
Vårt mål är att ge information om försäkringarna samt att säkerställa att du inte missat att anmäla skador och händelser som gör att du kan ha rätt till ersättning från försäkringar som Scania redan betalar för. Ungefär var tionde som vi pratar med har missat att anmäla sin skada och går miste om försäkringsersättning som de inte känt till att de omfattas av!
Att ha koll på hela sitt försäkringsskydd säkerställer att man har rätt skydd, men också att man inte betalar för försäkringar i onödan.

 

Vad tas upp hos försäkringsrådgivaren?
I projektet ”samverkan för medlemsnytta” får man en rådgivning på totalt ca 60 minuter. Då går man igenom medlemsförsäkringar samt gör en pensionsanalys. Om man vill kan försäkringsrådgivaren även hjälpa till att göra de val man behöver i tex premiepension och tjänste-/avtalspension.

 

Kom förberedd!
För att få ut så mycket som möjligt av försäkringsgenomgången är det bra om man förbereder sig lite genom att gå igenom punkterna nedan:
- Ta med legitimation.
- Ta med dig mobilt Bank-id. Om du saknar mobilt Bank-id kan du beställa det hos din bank.
- Ta gärna med försäkringspapper eller pensionsbesked som du är osäker på.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt