Att påverka och engagera sig gör skillnad

 

Var med och påverka För att kongressen ska kunna fatta bra beslut, är det viktigt att så många medlemmar som möjligt bidrar med sina synpunkter. Därför har vi tagit fram ett material om framtidens industriarbete som stöd för medlemsdiskussioner på arbetsplatserna och i avdelningarna. Det är uppbyggt utifrån fem teman:

• Industrin möter ökade krav på flexibilitet

• Kretslopp och resurseffektivitet

• Digitalisering, uppkoppling och 3D-teknik

• Kompetens för ökad konkurrenskraft

• Omställning för de nya jobben

 

Kongressen är det högst beslutande vi har inom IF Metall. Kongressen visar på riktning dit vi ska gå och vad vi ska sträva efter på arbetsplatsen, samhället och i världen.
Alla kan vi göra något, tillsammans kan vi göra mer

Ja, lagar som stiftas av Riksdagen påverkar dig och facket att förhandla fram bra avtal. När det blir avtalsförhandlingar så har i dagsläget arbetsgivarna fördel. Borgarna har "förenklat" ex. LAS (lagen om anställningsskydd) så ungdomarna de "värnar om" blev SMS vikarier. Vi hade 1mån (minsta anställning)  till max 12månader som visstid. Med borgarna blev det 0 (alltså 1dag) till 24månader. Frågan vid förhandling är då vad vill vi avstå från för att ha kvar skyddet för visstidare, då lagen är sämre än avtalet?

Vi kan påverka, och att skicka motioner till IF Metalls kongress är ett steg för att påverka samhällsutvecklingen och arbetsplatsen och DU kan göra skillnad.

Motioner skickas till klubb och/eller avdelning för att behandlas på ett bra sätt. Ju fler du får med på din motion desto större chans att den antas av kongressen. SKICKA DEN NU. Vänta inte.

Påverka IF Metall genom att gå på nomineringsmöten och årsmöten. Nominera och välj de som du vill ska representera dig och dina kompisar i avdelningens repskap. Repskapet (representanter från alla arbetsplatser) De väljer sedan vilka som ska representera avdelningen och rösta kring motioner på kongressen.

 
Påverka och engagera dig eller vill du knyta näven några år till i byxfickan?
 

Kongress 2017

-----------------------------------

Kongress 2014 material

IF Metalls kongress 2014

Vilken avdelning tillhör du - helst din klubb först, sedan skickar du motionen till avdelningen (mer tyngd med flera "ja")
  

 

 


Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt