Ordförande har ordet

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Friday, May 29, 2020 9:11:00 AM Categories: Ordförande har ordet

 

Hej och välkomna tillbaka alla medlemmar!

 

Vi har som ni vet en situation som gör att allt inte är som vanligt. Vi har blivit påminda om hur sårbara vi är när det händer som i detta fall en pandemi som lamslår en hel värld, med människor som blir smittade och i värsta fall dör. Vi har också sett hur detta har lamslagit ekonomin i länder, satt produktion ur spel och företag på sparlåga.

 

Vi har nu ett omförhandlat korttidspermitteringsavtal som gäller från 1 juni till 22 september. En av de stora förändringarna är att vi nu även kan använda oss av 80% permitteringsgrad, så nu har vi 0%, 20%, 40%, 60% och 80% permitteringsgrader att använda oss av. Dom flesta av IF metalls medlemmar kommer nu att ha 0% permitteringsgrad, alltså arbeta 100% med 0% löneavdrag, men avtalet säger också att man kan få en förändrad permitteringsgrad under denna tid. Detta är beroende på orderingången, hur produktionen fungerar nu och fortsättningsvis. Så vi får hoppas att vi snart kommer tillbaka i ett normalläge igen.

 

Semester - Fortfarande kommer det en del samtal kring vår huvudsemester. Huvudsemestern är, och har varit förhandlad sedan länge. Den ligger v29-32.

 

Lokalt har vi kommit överens tillfälligt om en förskjutning av eftermiddagsskiftet. Syftet med detta är att försöka undvika kontakt och eventuell smittspridning. Vi har även förlängt kvällspassen måndag till torsdag med 6 minuter. Detta för att inte röra sluttiden på fredagen. Vi är också överens om att inte köra plusstimmen under denna period. Och för att vara tydlig, detta gör vi p.g.a rådande omständigheter. Denna uppgörelse är tillfällig och gäller en månad i taget. Första tillfället är fram till semestern och så fort vi får grönt ljus att vi är i ett normalläge återgår vi till ordinarie tider.

 

Det viktigaste till sist, ta nu hand om er!

 

/Mvh. Klubbordförande Mikael ”Sippa” Johansson

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt