Ordförande har ordet

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Thursday, March 15, 2018 9:32:00 AM Categories: Ordförande har ordet

 

Hej på er alla medlemmar! Frågorna är många kring utfasningen av våra inhyrda. Avtalet kring dubbelkörningen som hanterar konsulter började gälla 1/5 2015. För dom som började efter 1/5 2015 finns ingen begränsning i inhyrningsperiodens längd. Utfasningen, när

dubbelkörningen är över och vi ska återgå till att köra en hytt, då används PRU-begreppet dvs. företaget hanterar detta verkstadsvis. 

Erbjudande om anställning görs om den flexibla bemanningen utöver NTG överstiger 10 %. Företaget leder och fördelar vid förändring av verksamheten. Man kan då använda sig av kompetens när man anställer och när man fasar ut inhyrningskontrakt från Scania. Den inhyrda har kvar sin anställning på Lernia och man blir inte varslad av Scania, det är inhyrningsuppdraget som tar slut.

 

Det finns också en hel del frågor angående hanteringen av vårt värderingsområde i nya kaross, den organisatoriska, och dom övriga frågor detta skapar. När allt är på plats så ska vi gå igenom detta med er igen. Ingen av de som blir omplacerade pga. organisationsförändringen får en lönesänkning.

 

Det har kommit frågor kring varslingen av övertid. Varsel av övertid enligt teknikavtalet är senast före sista rast på ordinarie arbetstid. Företaget kan efter denna tid fråga om övertid men då är det på frivillig basis.

 

// Mvh Klubbordförande Mikael ”Sippa” Johansson

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2023 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt