Ordförande har ordet

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Wednesday, June 24, 2020 12:10:00 PM Categories: Ordförande har ordet

 

Hej på er alla medlemmar! Hoppas allt är bra med er, annars hör ni av er till den fackliga organisationen. Det har varit en väldigt turbulent vår med virusutbrott som lamslagit vår värld med både sjuka och döda tyvärr. Följden av detta har inneburit att nedgången av ekonomin slagit hårt både på samhället och i vårat fall inom industrin. Många företag har varslat, fler hade det varit om inte avtal tagits fram kring korttidsavtal. Vi inom Scania har ju haft korttidsavtal sedan mars och vi har nu förlängt till september men dom flesta av våra medlemmar arbetar nu 100%. Frågorna kring korttidsavtalet har varit många, men vi kan konstatera att hade vi inte haft detta så hade vi haft andra frågor i stället, som hade varit av tråkigare karaktär.

 

Dagligen sitter vi centralt gemensamt ifrån företag och dom fackliga organisationerna för att följa, bevaka händelseförloppet kring pandemin och dom ekonomiska förutsättningarna. Det vi hittills kan konstatera är att vi har fått igång vår produktion på ett bra sätt, att orderingången fungerar tillfredsställande och att även våra underleverantörer hänger med och hinner leverera. Vi har också många andra frågor att ta hänsyn till bl.a. att vi i möjligast mån följer dom rutiner våra myndigheter tagit fram samt vad vår företagshälsovård tagit fram tillsammans med våran skyddsorganisation. Vi sitter även lokalt tillsammans med företaget, tar upp frågor och bevakar utvecklingen så att vi snabbt kan fatta beslut för verksamhetens bästa, under rådande omständigheter.

 

Nu blickar vi fram mot en välförtjänt semester, så att vi kan ladda batterierna. Jag hoppas givetvis att denna situation lägger sig och vi kommer in i ett normalläge igen.

 

Ta nu hand om er, va rädda om er och ha en härlig semester!

 

/Mvh. Klubbordförande Mikael ”Sippa” Johansson

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt