• RSS
  • Subscribe

Archives

Sifferstickan 2017 

Thursday, February 2, 2017 9:24:00 AM Categories: Från Förbundet Försäkringar

 

 

Sifferstickan finns nu uppdaterad med ersättningsbeloppen för 2017.
Den finns som pdf på IF Metalls hemsida. Sifferstickan har aktuella ersättningsbelopp gällande social- och avtalsförsäkringar samt en kort information om de försäkringar som ingår i medlemskapet eller som kan kompletteras.

                                                                                  

Numera finns även sifferstickan som en app till din Android-telefon. Sök på ”Sifferstickan” i Play Butiken.

 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Anders Ferbe slutar som ordförande i IF Metall 

Thursday, February 2, 2017 9:19:00 AM Categories: Från Förbundet

 

 

I fredags meddelade förbundsordförande Anders Ferbe att han inte ställer upp för en ny period. IF Metall kommer att välja en ny förbundsordförande vid kongressen i maj.

Efter Anders Ferbes besked återstår två nominerade till posten som ordförande för IF Metall: vice förbundsordförande Marie Nilsson och avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä. Valberedningens förslag ska vara klart senast sex veckor före kongressen, alltså i början av april.

 

Anders Ferbe är född 1954 i Jönköping. Han har varit  montör på Fläktfabriken där han tillhörde gruppstyrelsen, klubbstyrelsen och även Metalls avdelningsstyrelse i Jönköping. Anställd på förbundsskolan Skåvsjöholm. Kom 1984 till Metalls förbundskontor där han varit studieombudsman, pressombudsman, press- och informationschef. Valdes till IF Metalls 2:e vice förbundsordförande 2006, vice förbundsordförande 2009 och förbundsordförande 2012.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Resultatet från IF Metallträffarna 

Thursday, February 2, 2017 9:18:00 AM Categories: Från Förbundet

 

 

I höstas genomfördes 133 IF Metallträffar, fördelade på förbundets avdelningar, med sammanlagt 1 111 deltagare. Träffarna avslutades med att deltagarna fick besvara en enkät. Resultatet av enkäten är nu sammanställt och finns att läsa på IF Metalls hemsida.

 

I resultatet kan man bland annat se att de viktigaste kraven i kommande avtalsrörelse, förutom reallöneökningar, är arbetstidsförkortning, bättre pensionsvillkor, höjning av avtalens minimilöner, möjlighet till kompetensutveckling och ökat inflytande över arbetstidens förläggning. Större delen av deltagarna är positiva till att IF Metall samordnar sig med LO och Facken inom industrin (FI) under avtalsrörelsen. Hela 91 procent tycker att det är Mycket viktigt eller Ganska viktigt med en LO-samordning medan motsvarande siffra för en FI-samordning är 94 procent. En stor majoritet (84 procent) anser att det är viktigt för den framtida reallöneutvecklingen att den konkurrensutsatta industrin anger löneökningsutrymmet (märket) på den svenska arbetsmarknaden. På frågan vilka de viktigaste politiska frågorna är svarade 77 procent sjukvården. 71 procent tycker att sysselsättning/arbetslöshet är den viktigaste frågan. Tydligast ökning syns när det gäller ”Jämställdhet mellan kvinnor och män”. År 2012 tyckte 25 procent att den frågan hade stor betydelse, i år tycker 55 procent av deltagarna att det är en politisk fråga som har stor betydelse.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Aktivitetsvecka 

Tuesday, January 17, 2017 10:35:00 AM Categories: Centrala avtal Från Förbundet

 

 

 

Vecka 3 genomför IF Metall en aktivitetsvecka över hela landet där man kommer att besöka ett stort antal arbetsplatser för att informera om den kommande avtalsrörelsen och dela ut material, samt erbjuda medlemskap till de som ännu inte är medlemmar.

 

Information om avtalsrörelsen finns även på: http://www.ifmetall.se/forbundet/avtal_2017.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Unga medlemmar sökes 

Tuesday, January 17, 2017 10:32:00 AM Categories: Medlemskap Möten Verkstadsklubben

 

 

Ungdomskommittén söker medlemmar upp till 30 år som är intresserade av en medlemskväll med föreläsning och gratis mat. Passa på att träffa arbetskamrater utanför arbetstid, under lite lättsammare former. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa egna frågor, diskutera och föreslå vad ungdomskommittén ska arbeta med i fortsättningen.

För att se om det finns underlag för detta vill kommittén att intresserade skriver ut talongen nedan, fyller i och ger till sitt kontaktombud, eller skickar med internpost till Verkstadsklubben IF Metall, så hör ungdomskommittén av sig så fort datum är spikat.

Vid frågor, kontakta ungdomsansvarig Linus Skyllborg, tfn: 64127

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Datum för årsmöten 

Tuesday, January 17, 2017 10:25:00 AM Categories: Möten Verkstadsklubben

 

 

Verkstadsklubben har beslutat om datumen för våra årsmöten:
Grupperna kommer att ha årsmöte 16 Mars och klubbens årsmöte kommer att hållas 23 Mars.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Press-/karossgruppens kontor flyttat 

Tuesday, January 17, 2017 10:24:00 AM Categories: Verkstadsklubben

 

 

På grund av ombyggnation i presshallen har press- och karossgruppens kontor flyttats till andra våningen i byggnad 630 (nuvarande kaross).

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Avtalskrav 2017 

Tuesday, January 17, 2017 10:18:00 AM Categories: Centrala avtal Från Förbundet

 

 

Sammanställning av våra krav, respektive arbetsgivarnas krav:

 

Vi vill De vill
  • Reallöneökningar med 2,8% i löneutrymme.
  • Låglönesatsning där alla som tjänar under 24000:- får en fast löneökning på 672:-.
  • Fortsatt utbyggnad av deltidspension.
  • Mindre möjlighet för arbetsgivaren att ensidigt besluta om arbetstiden.
  • Begränsningar av skyldigheten att jobba övertid.
  • Eventuella löneökningar ska bekostas med försämrad OB- och övertidsersättning. I praktiken ett ”nollbud”.
  • Förlänga perioden som sommarsemestern kan läggas ut, till någon gång mellan maj och september.
  • Arbetsgivarna vill kunna förlänga arbetstiden med sju timmar under en tvåveckorsperiod, som kan förläggas på helger, utan övertidsersättning
  • De vill även kunna beordra mer övertid än idag.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Ordförande har ordet 

Wednesday, December 21, 2016 11:28:00 AM Categories: Ordförande har ordet

 

Hej igen alla medlemmar, tack för ett bra nomineringsmöte. Tänkte säga några ord kring vikten av att gå på våra möten. Vi kanske inte alltid har någon större fråga att diskutera, men att kunna gå våra medlemsmöten är en facklig rättighet som vi har slagits för historiskt. När vi hade mötet i parken i torsdags så var vi inte så många som vi hade hoppats på. Det var väl ingen katastrof men det kunde ha varit bättre. Fundera vidare på detta och gå på våra möten, ni behöver inte ställa frågor, men bara att gå och lyssna kan vara nog så viktigt. Nu vänder vi blad och tittar framåt, när vi har vårt årsmöte i början av nästa år hoppas vi kunna ge er mer information om våra avtalsförhandlingar. Vi kommer att informera om det går bra i förhandlingarna, eller om dom är låsta med allt vad det innebär. Jag lovar er också att det kommer att bli förtäring på mötet, så ställ nu upp och kom på årsmötet. Jag får med detta önska alla en God

Jul och ett riktigt Gott Nytt År.

 

 

Mvh Mikael ”Sippa” Johansson

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Rapport från klubbens nomineringsmöte 

Wednesday, December 21, 2016 11:24:00 AM Categories: Möten Verkstadsklubben

 

 

15/12 genomfördes verkstadsklubbens nomineringsmöte i Folkets Park med ca 200 närvarande medlemmar. Förutom sedvanliga nomineringar och val av kontaktombud samt skyddsombud, rapporterade ordförande Mikael Johansson från avtalsrörelsen. Under övriga frågor efterlyste försäkringskommittén nya informatörer. Andra frågor som diskuterades var bl.a övertid, pensionsfrågor och lönefrågor.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services
Page 40 of 79 << < 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 > >>

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt