”Det var inte så här bemanningsavtalet skulle fungera”

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Wednesday, February 4, 2015 8:06:00 AM Categories: Från Förbundet

 

 

Detta gick att läsa på förbundets hemsida häromdagen:

 

– Tanken med bemanningsavtalet var inte att människor skulle vara inhyrda på ett och samma företag under flera års tid eller att företag skulle kunna säga upp tillsvidareanställda för att sedan hyra in dem. Det här är frågor som kommer att tas upp i kommande avtalsförhandlingar.

Förutom att arbetsmarknaden har förändrats så struntar många bemanningsföretag dessutom i att följa avtalet. Ett sådant exempel är Randstad, som hyr ut folk till Scania i Södertälje.
– Hundratals av deras anställda har varit på Scania under många, många års tid. Då är det inte fråga om flexibilitet längre, utan om varaktigt arbete.
– Dessutom får Ranstads anställda inte del av det bonussystem som finns på Scania, trots att avtalet säger att inhyrda och fast anställda ska ha samma villkor. Det här är frågor som vi måste diskutera under kommande avtalsrörelse, sa Darko Davidovic.
Det nuvarande bemanningsavtalet löper ut den 30 april 2015. LO-förbunden har redan påbörjat den interna diskussionen om vilka avtalskrav som ska ställas.
 

Länk till hela artikeln: http://www.ifmetall.se/forbundet/aktuellt/nyheter/_det_var_inte_sa_har_bemanningsavtalet_skulle_fungera
 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2020 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt