Bra att tänka på under semestern

  • RSS

Klubbladsarkiv
 

 

 

 

 

 

Archives

Monday, June 17, 2013 9:56:00 AM Categories: Försäkringar Tips & Råd

 

Vi på verkstadsklubben tänkte informera er medlemmar om ett par saker som kan vara bra att tänka på nu när sommarledigheten närmar sig.

Genom ditt medlemskap har du ett försäkringsskydd, och beroende på vilka försäkringar du tecknat naturligtvis i olika grad.

 

 

Medlemsbarn - En bra försäkring för barn och barnbarn!

 

Typiskt nog så inträffar de flesta allvarliga olyckor med barn under kvällar och lov, tider när kommunens eller skolans försäkringar inte gäller.

 

Det finns väl inget viktigare än att dina barn är bra försäkrade när olyckan är framme. Genom ditt medlemskap kan du teckna en försäkring som heter Medlemsbarn. Försäkringen gäller barn eller barnbarn upp till 25 år.

 

 

Reseförsäkring!

 

I den kollektiva hemförsäkringen, K-hem, ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar vid utlandsresa. (observera att avbeställningsskydd inte ingår) Ta med det resebevis som du fått från Folksam. Där står också numret till SOS-international dit du ska anmäla dig vid olycksfall/sjukdom utomlands.

 

Viktigt att tänka på är att spara alla kvitton när du är utomlands för att kunna få ersättning senare.

 

SOS-internationals nummer är:

 

0045 570 105 050.

 

Om du inte har K-hem eller om du inte hittar ditt resebevis kan du kontakta Folksams kundtjänst på telefonnummer:

 

0771-950 950

 

Sjukförsäkringskortet

 

 

Planerar du att resa inom EU/EES eller till Schweiz? Skaffa då det europeiska sjukförsäkringskortet från försäkringskassan.

 

Det gör du enklast från deras hemsida:

 

www.fk.se eller genom att ringa:

 

0771-5245 24

 

 

 

Med kortet får du sjukvård till samma ekonomiska villkor som landets egna innevånare. Spara alla kvitton

 

 

Om du blir sjuk under semestern!

 

 

Semestern närmar sig med stormsteg. För de allra flesta blir den ett välbehövt uppehåll i arbetet, fylld av lata dagar i solen, eller hur man bäst tycker att man fixar sin rekreation.

 

vi påminna lite om vad man ska tänka på om man blir sjuk under semestern eller om olyckan är framme och man inte är på hemmaplan.

 

Om du blir sjuk under semestern ska du, precis som vanligt, anmäla det till din närmsta chef. Dina sjukdagar kommer att ersättas, som vanligt, med sjuklön efter en karensdag. Dina då outtagna semesterdagar ligger kvar outnyttjade i systemet och du kan ta ut dem vid ett senare tillfälle.

 

 

Vill du ha information om vilka försäkringar du har, vill teckna någon ny eller har frågor så tala med din lokala försäkringsinformatör.

 


Site Map | Printable View | © 2008 - 2019 Scania Verkstadsklubb Södertälje | Kontakt