Dags att planera för semestern?

  • RSS
  • Subscribe

Archives

Tuesday, April 13, 2021 8:05:00 AM Categories: Arbetstider Centrala avtal Jubileumsfonden Medlemskap

 

Har du börjat planera semestern än? Kanske blir det ”hemester” i år också? Här har vi samlat lite information till dig som planerar en Sverigesemester.

Bossholmen

Du som är medlem i IF Metall kan hyra semesterboende på Bossholmen i Oskarshamn. På ön

 finns tre stugor för uthyrning (Timmermannen, Repslagaren och Segelmakaren), En lägenhet (Koggens övervåning) samt konferensrum (Koggens undervåning). Vaktmästarstugan (Lotsen) kan även den hyras ut. Det finns även grillplats under tak, bastu med tillhörande kök och tvättstuga. Tillhör du vår avdelning (38 Dackebygden) får du rabatt på veckohyran. För bokning kontakta IF Metall Dackebygden på telefon: 0491-76 73 90.
Fler semesterboenden till medlemspris hittar du i Fritidsguiden genom att klicka här.

  

Jubileumsfonden

Genom Jubileumsfonden kan man som anställd på Scania boka billiga lägenheter i Köpingsvik på Öland. Samtliga lägenheter är ca 52 kvm och beräknade för fyra personer, men kan rymma upp till sex personer vid behov. En lägenhet består av tre rum, varav två är sovrum med två bäddar i varje. Allrum med TV och bäddsoffa (två bäddar) samt ett pentry utrustat med spis, kyl, frys, mikrovågsugn och kaffebryggare.
För priser och övrig information se Jubileumsfondens hemsida: http://www.jubileumsfonden.se/

 

Snabbfakta - Semester

- Förläggningen av årets huvudsemester blir veckorna 29 till 32 d.v.s. 19 juli till 15 augusti.

- Enligt Teknikavtalet är arbetsgivaren skyldig att ge arbetstagarna en sammanhängande ledighet på minst fyra veckor under perioden juni-augusti.

- Intjänandeår för semestern är 1 april till 31 mars. Antalet anställningsdagar under intjänandeåret divideras med 365 för att sedan multipliceras med 25. Avrundning görs uppåt. Om man har haft frånvaro under året som inte är semesterlönegrundande avräknas det från anställningstiden.

- Semesterlönen är ordinarie månadslön med semestertillägg. Semestertillägget är 0,8% per dag  av ordinarie månadslön (”fast tillägg”), samt ett ”rörligt tillägg” som bestäms av ett koncernavtal och för anställda på Scania är det 14% av de semesterlönegrundade tilläggen (i första hand OB- och övertidsersättningar) som man erhållit under föregående kalenderår, dividerat med antalet semesterdagar.

 

Förskottssemester
Om man är nyanställd har man möjlighet till betald ledighet när Scanias huvudsemester faller in trots att man inte hunnit arbeta in denna. När du tar ut förskottsemester uppstår en förskottsemesterskuld till företaget. Om du skulle avsluta din anställning på egen begäran inom fem år ska skulden återbetalas enligt följande:

- Om anställningen upphör inom ett år görs avdrag från slutlönen med hela skuldbeloppet.

- Från och med andra anställningsåret avskrivs skulden med 1/5 per helt anställningsår. Resterande skuld regleras från slutlönen.

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Site Map | Printable View | © 2008 - 2021 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt