• RSS
  • Subscribe

Archives

INSÄNDARE 

Tuesday, June 11, 2013 11:21:00 AM Categories: Insänt

 

 

 

Hej vi som är anställda på Scania Oskarshamn vill framföra ett stort TACK för dom fina orden om att vi är engagerade och vi är så bra och duktiga på att bygga lastbilshytter. Vi vill även passa på och tacka för att ni anser att vi är nöjda med våra löner och vår arbetssituation, då ni anser att det inte finns någon anledning att varken höja löner eller anställa fler utan bara utnyttja dom som redan är och kommer att bli illa slitna i kroppen. Arbetstempot höjs med mer jobb och mindre tid.

Nu när vi stått tillbaka sen 2008 och Scania går för fullt vore det inte i erat intresse att respektera era anställda lite mer och faktiskt SE den enorma prestation som vi utför varje vecka varje månad år efter år.  Och faktiskt betala oss för det jobb vi gör!

 

Vi är värda mer RESPEKT än den vi får.

 

Från oss anställda på Scania Oskarshamn, och tackar återigen för dom fina orden.

 

M.V.H. Missnöjda medlemmar

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Klubbens ansvariga inom olika områden. 

Tuesday, June 11, 2013 11:20:00 AM Categories: Verkstadsklubben

 

Under året som har gått så har det hänt lite i klubbstyrelsen. Daniel Lazic är vår nya försäkringsansvarige, så har man några frågor är det bara att ta kontakt med honom.

 Björn har gått i pension, så nu har Jenny tagit över hans olika uppdrag tillsammans med Jörgen och Fredrik J. Hon sitter i Björns gamla kontor och har även tagit över hans telefonnummer.

Tanken med den nya konstellationen är att flera ska vara involverade i det fackliga arbetet, och på så sätt bredda vår fackliga organisation. Och finnas tillgängliga för våra medlemmar.

 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Avtalsextra - Företaget har lagt ett bud 

Sunday, June 9, 2013 10:04:00 PM Categories: Förhandlingar Lokala avtal Löner

 

 

I onsdags kom företagets motbud på de krav som Metallfacket Scania Sverige (MSS) lagt i de lokala avtalsförhandlingarna.

Vi håller just nu på att analyserar detta bud.

På måndag 10/6 klockan 11 kommer nästa förhandlingstillfälle att hållas.

Alla tre klubbar i Luleå, Södertälje och Oskarshamn kommer fram till dess försöka prata med så många medlemmar som möjligt för att höra era åsikter.

Mer information kommer efter nästa förhandlingstillfälle. 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

AVTALSEXTRA - Första förhandlingstillfället 

Thursday, May 30, 2013 12:38:00 AM Categories: Lokala avtal Löner MSS (Metall Scania Sverige)

 

 

Första förhandlingstillfället avklarat
 

Nu har Metallfacket Scania Sverige (MSS) haft ett första förhandlingstillfälle med företaget. Företaget var i våra ögon mycket dåligt förberedda  till detta möte. I företagets svar till det öppna brev MSS skrev under förra veckan redogjorde företaget för allt de hade gjort och som var anledningen till dröjsmålet. Kent Conradsson skrev i företagets svar:

"Företaget [har] ägnat tid åt analys av avtalen, avstämningar med vår arbetsgivarorganisation, våra kollegor i industrin samt genomgång av våra  marknadslöneunderlag, relativa löneläge, etc."

Resultatet av denna analys kunde företaget inte redogöra för under förhandlingen trots att vi uttryckligen frågade efter det. Detta är minst sagt underligt och väldigt provocerande. - Har de inte gjort allt det gedigna arbete de säger sig gjort inför förhandlingen? Trots två månaders tid att förbereda sig, där vi tidigt presenterar våra krav klarar företaget inte ens av att presentera ett konkret motbud. – Företaget ville ha ännu mer tid.

 

Företaget deklarerade att de ansåg att den centrala avtalet höll en bra nivå, att man inte har några problem med rekrytering eller personalomsättning med de lönenivåer vi har idag. De beskriver också att personalen är duktig och engagerad och tar detta som ett tecken för att Scania håller en bra lönenivå.

Även om man kan tycka att företagets agerande är dåligt är vi inte beredda att kliva av förhandlingen. Vi har lämnat ett väl underbyggt krav som vi hoppas att företaget kan närma sig innan dess vi får problem med rekrytering eller engagemanget ute på verkstaden.

Vad händer nu?

Under förhandlingen kom vi överens om att företaget skall presentera ett konkret och skriftligt motbud på onsdag den 5/6. Veckan därefter skall nästa förhandlingstillfälle hållas. Hur nästa steg i processen därefter kommer att se ut beror mycket på hur deras bud ser ut och hur nästa förhandlingstillfälle fortlöper.

Vi kommer att fortsätta hålla en nära kommunikation med våra medlemmar om utvecklingen.

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Semesterfakta 

Tuesday, May 28, 2013 11:05:00 AM Categories: Lagar/Regeringsbeslut Löner

 

 

 

 

 

Hyttbyggaren går som vanligt den här tiden på året ut med information om regelverk om semesterdagar och semesterlön etc.

Förläggning av semestern

Förläggningen av huvudsemestern blir veckorna 29 till 32 d.v.s. 15 juli till 11 augusti. Enligt semesterlagen är arbetsgivaren dock skyldig att ge arbetstagarna en sammanhängande ledighet på minst fyra veckor under perioden juni-augusti. Det finns ingen självklar rätt till den femte veckan i anslutning till de fyra stoppveckorna.

Semesterdagar

Det är semesterlagen som styr beräkningen av antalet semesterdagar. Intjänandeår för årets semester är 1 april 2012 till 31 mars 2013. Antalet anställningsdagar under ovanstående period divideras med 365 för att sedan multipliceras med 25. Avrundning görs uppåt. Om man har haft frånvaro under året som inte är semesterlönegrundande avräknas de från anställningstiden. Vad som är semesterlönegrundande frånvaro framgår i semesterlagen, det kan vara egen sjukdom, del av föräldraledighet, viss typ av utbildning mm. I det här sammanhanget kan det vara viktigt att förtydliga regeln om sparade av dagar. Man kan endast spara betalda dagar som överstiger 20 till nästa semesterår. När det gäller sparande av semesterdagar finns det ett koncernfackligt avtal som säger att man kan spara upp till 50 dagar i enskild semesterbank

 

 

Semesterlönen

Semesterlönen är ordinarie månadslön med semestertillägg. Semestertillägget för huvudsemester betalas ut i förskott på junilönen för 20 dagar. Maximalt kommer 20 dagar att betalas ut. Sparade dagar kan inte betalas ut i förskott, de betalas som tidigare i efterskott. Det som betalas ut är det fasta tillägget 0,8 % per dag av ordinarie månadslön samt ev. rörliga delar. Den ”rörliga” delen bestäms av ett koncernavtal, det är 14 % av de semesterlönegrundade tilläggen (i första hand OB- och övertidsersättningar) som man erhållit under föregående kalenderår dividerat med antalet semesterdagar. Beloppet ska framgå på lönespecen från majlönen.

Exempel: Månadslönen är 22 000 kr. Det fasta tillägget 0,8 % blir 176 kr/dag. Det rörliga tillägget beräknas i huvudsak på föregående kalenderårs övertid- och ob-ersättningar. Om summan av OB- och övertidsersättningen under föregående år var 10 000 hamnar det rörliga tillägget på 1400 kr/25 dagar= 56 kr per dag.                                                                                                                                          

 Totalt semestertillägg blir då 176 kr + 56 kr = 232 kr per dag. OBS: Detta är endast ett exempel.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Närvarotid för resultatbonusen 2012 

Tuesday, May 28, 2013 11:04:00 AM Categories: SRB

 

 

 

 

Bonusen för 2012 blev som bekant 12 900 kr per andel. För att erhålla hel bonus krävs en närvarotid på mer än 60 %. För halv bonus krävs 30 - 60 % närvarotid. Under 30 % erhåller man ingen bonus. Samma regler gäller för både visstids- och tillsvidareanställda. Förutsättningen är att man var anställd 31/12, 2012. (Eller om man gick i pension under året.) Ledighet med föräldrapenning (kod 31) är kvalificerande för bonus. För mer info, se SRBs hemsida på www.scaniafacken.com.

I nedanstående tabell finns företagets uppgifter på närvarotid för att uppnå hel respektive halv bonus. Antal arbetsdagar var 225 st. (Exklusive 11 helgdagar och 25 semesterdagar.) Hänsyn tas till arbetstidsförkortningen som om den var schemalagd, dvs årsarbetstiden reduceras. Tabellen gäller för MB och MC. För DynaMate och Intralog kan det finnas skillnader i arbetstider. Det kan även finnas personliga arbetstidsöverenskommelser. Om man fått hel eller halv andel kan man se på www.scaniaforme.se.

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Ordföranden har ordet 

Tuesday, May 28, 2013 11:03:00 AM Categories: Ordförande har ordet

 

 

 

 

 

Hej på er medlemmar. Frågorna är många kring vår lönerevision och vår övertid. Vad det gäller lönerevisionen så har vi skrivit ett gemensamt brev från koncernfacket till ledningen, vi har fått ett svar och det har vi tillsammans med vårat bud förmedlat ut. Vi har en förhandlingstid nu på onsdag 29/5  så vi får se vad som händer. Vi har ett stort övertidsuttag just nu, vi har haft stora tekniska problem som har gjort att övertidstimman körts en hel del, vi har på en del avsnitt på fabriken kört både Fredagar och Lördagar, och så har vi vår +SFA. Vi har och för en dialog med företaget kring övertiden om hur vi ska kunna minimera uttaget, det finns både för och nackdelar med produktionsökningar. Det är bra att vår försäljning ökar så vi får in mer personal, men så har vi övertiden som är svår att undvika under sådana omständigheter. Givetvis så tär detta på våra medlemmar när vi får gå hit på vår fritid för övertidsarbete. Vad det gäller varsel kring övertidskörning så ska alltid individen  ha till sig detta personligt, inte via sms, facebook m.m, och vad det gäller individ som ej kan arbeta övertid: man begär inte ledigt varken muntligt eller skriftligt utan man säger till chefen att man ej kan, och chefen avgör sedan detta.

 

M.vh Mikael ”Sippa” Johansson.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Avtalsextra - Det handlar om din lön! 

Friday, May 24, 2013 3:22:00 PM Categories: Förhandlingar Lokala avtal Löner MSS (Metall Scania Sverige)

 

 

I början av veckan skickade Metallfacket Scania Sverige ett öppet brev till företagsledningen med anledning av att vi lessnade på att vänta på att företaget skulle agera i frågan. I detta blad kan du läsa det öppna brevet, företagets svar samt de avtalskrav som vi lagt inför den stundande förhandlingen.

 

Öppet brev till Scanias företagsledning

Från Metallfacket Scania Sverige (MSS)

 

MSS ställer sig frågande till hur Scanias företagsledning hanterar den lokala avtalsrörelsen.

Det centrala avtalet blev påskrivet av parterna den 2/4. Sedan dess så har MSS vid ett flertal tillfällen påtalat för företaget om att inleda de lokala avtalsförhandlingarna. Nu har vi den 15/5, alltså en och halv månad efter det centrala avtalet blev påskrivet, fått besked av företaget att man ska diskutera det centrala avtalet internt. MSS och medlemmarna i Verkstadsklubbarna i Luleå, Oskarshamn och Södertälje anser att företaget fördröjer processen medvetet. Vi kan inte se någon annan orsak till varför det tar företaget så pass lång tid att ens komma fram till att starta förhandlingarna. Vi ställer oss också frågande till företagets process kring dom lokala avtalsförhandlingarna. Företaget har här en ordning där man inte sitter direkt mellan parterna och förhandlar, utan företaget har utsett en grupp som på mandat och med direktiv från ledningen får förhandla med oss.

Vilket direktiv får då gruppen från ledningen?

Är det att utifrån ledningens tak på löneökningarna försöka hålla nere nivåerna så mycket som det går?

Eller är det bara att agera budbärare för ledningen?

 

Oavsett vad svaret blir så hanterar inte någon av parterna någon annan förhandlingsfråga på detta sätt. Vi hade en förhoppning att den nya ledningen skulle hantera denna fråga bättre än hur den har blivit hanterad från företaget dom senaste åren. Vi ser tyvärr inga sådana tecken. Både MSS, Verkstadsklubbarna och dess medlemmar börjar tröttna på företagets agerande i en så här viktig fråga.

Vi har nu fått ett första förhandlingstillfälle från företaget.

 

Den är satt till den 29/5. Är inte medarbetarna på Scania värda mer respekt än så?

 

Metallfacket Scania Sverige 2013-05-16

 

Svar från företagsledningen

 

 

 

 

 

Metallfacket Scania Sveriges

kommentar till svaret:

 

Grunden i vår kritik i företagets agerande i den lokala avtalsrörelsen ligger i att företaget fördröjer förhandlingarna. Flertalet av de

saker företaget hävdar att de gjort under tiden hade varit fullt möjligt att göra innan ens det centrala avtalet varit klart. Vi är trots svaret av uppfattningen att våra medlemmars löner borde prioriteras långt högre än det hittills gjorts.

 

Att företaget trots allt hävdar att de gjort ett gediget arbete för att skaffa underlag inför förhandlingarna är i och för sig bra. Detta borde innebära att företaget kommit fram till samma slutsatser som oss - att löneläget på Scania inte är i linje med resten av företagen inom samma bransch och att våra krav är fullt rimliga. Vi tar också för givet att företaget med detta gjort ett mer seriöst jobb än de senaste tre avtalsförhandlingarna

 

– att åter igen bara säga ”nej,

det blir inget mer än det centrala avtalet” borde

rimligtvis inte krävt så mycket förarbete.

 

/ Metallfacket Scania Sverige

 

  

Avtalskrav 2013 från Metallfacket Scania Sverige

 

 

Detta är dom avtalskrav som Metallfacket Scania Sverige (MSS) överlämnar till företagsledningen för Scania CV AB för dom lokala

avtalsförhandlingarna 2013.

 

 

Löner. MSS avtalskrav för avtalsåret 2013 är 4 %. Vi har i de senaste lokala förhandlingarna endast haft en ytterst marginell höjning över det centrala avtalet. Detta avspeglar sig också i att snittet på Scania ligger på 24 760 kr medans rikssnittet i teknikavtalet ligger på 25 119 kr. Tittar vi på dom vi kan jämföra oss med så blir skillnaden betydligt större. Snittet för en kollektivanställd hos vår konkurrent ligger på över 29 000 kr. Våra medlemmar ställer sig frågan varför man som anställd på ett av Sveriges ledande industriföretag, och världens mest lönsamma lastbilsföretag, tjänar under snittet på avtalsområdet och betydligt under snittet i jämförelse med konkurrenten?

 

Ett återställande av permissionsreglerna till den utformning det var innan krisen 2008/2009. MSS begärde vid borttagandet att få en redovisning för vilken besparing detta skulle få för företaget. Denna redovisning uteblev. Eftersom ett flertal av dessa permissionsregler är reglerat i det centrala avtalet, eller i andra lokala avtal så bör denna besparing ha varit marginell.

 

Ett återställande av traktamentsreglerna till den utformning det var innan krisen 2008/2009. Detta var en ren besparingsåtgärd

under krisen och bör därmed återställas.

 

Att återinföra klämdagar. Under avtalsperioden2013 så ligger dessa datum som klämdagar: 10/5, 7/6, 27 och 30/12. Lokalt så har man ständigt problem med ledighet kring dessa dagar. Detta är en fråga som vi gemensamt har intresse av att lösa.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

OB- och övertidsersättningar 1 april 2013 

Friday, May 24, 2013 2:55:00 PM Categories: Arbetstider Centrala avtal Lokala avtal Löner

 

 

Följande OB- ersättningar är ett genomsnitt. Det exakta beloppet varierar under året. Det beror på vilken veckodag brytpunkten för månadsskiftet infaller.

Tvåskift
1710 kr/månad
Ständig dag 64 kr/månad
Ständig em 3345 kr/månad
Natt 7678 kr/månad

Arbete på obekväm tid enligt kollektivavtalet 1 april 2013
- Alla dagar: 16.30-22.30: 23,17 kr
                      22.30-06.30: 29,48 kr
- Från 22.30 dag före lördag och helgdag tillkommer 64,84kr

2-skiftstillägg enligt lokalt avtal:
kl16.30-06.30:4,89 kr/tim
Nattbonus enligt lokalt avtal:
15,00 kr/tim

Övertidsarbete enligt kollektivavtalet 1 april 2013

Övertid på skift. För dig som arbetar ex. 2-skift
- Måndag till fredag: 80,14 kr
- Arbetsfria vardagar 106,78kr
- Helger och helgdagar: 124,67 kr

Övertid för dig som arbetar dagtid
- Måndag till fredag:
62,30 kr
- Arbetsfria vardagar: 80,14 kr
- Helger och helgdagar: 106,78 kr

Övertidsersättning och ersättning för obekväm arbetstid utgår ej samtidigt.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Öppet brev till Scanias företagsledning 

Tuesday, May 21, 2013 10:32:00 AM Categories: MSS (Metall Scania Sverige)

  

 

Från Metallfacket Scania Sverige (MSS)

 

MSS ställer sig frågande till hur Scanias företagsledning hanterar den lokala avtalsrörelsen.

Det centrala avtalet blev påskrivet av parterna den 2/4. Sedan dess så har MSS vid ett flertal tillfällen påtalat för företaget om att inleda de lokala avtalsförhandlingarna. Nu har vi den 15/5, alltså en och halv månad efter det centrala avtalet blev påskrivet, fått besked av företaget att man ska diskutera det centrala avtalet internt.

MSS och medlemmarna i Verkstadsklubbarna i Luleå, Oskarshamn och Södertälje anser att företaget fördröjer processen medvetet. Vi kan inte se någon annan orsak till varför det tar företaget så pass lång tid att ens komma fram till att starta förhandlingarna.

Vi ställer oss också frågande till företagets process kring dom lokala avtalsförhandlingarna. Företaget har här en ordning där man inte sitter direkt mellan parterna och förhandlar, utan företaget har utsett en grupp som på mandat och med direktiv från ledningen får förhandla med oss. Vilket direktiv får då gruppen från ledningen? Är det att utifrån ledningens tak på löneökningarna försöka hålla nere nivåerna så mycket som det går? Eller är det bara att agera budbärare för ledningen?

Oavsett vad svaret blir så hanterar inte någon av parterna någon annan förhandlingsfråga på detta sätt.

Vi hade en förhoppning att den nya ledningen skulle hantera denna fråga bättre än hur den har blivit hanterad från företaget dom senaste åren. Vi ser tyvärr inga sådana tecken.

Både MSS, Verkstadsklubbarna och dess medlemmar börjar tröttna på företagets agerande i en så här viktig fråga.

Vi har nu fått ett första förhandlingstillfälle från företaget. Den är satt till den 29/5.

 

Är inte medarbetarna på Scania värda mer respekt än så?

 

Metallfacket Scania Sverige 2013-05-16

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services
Page 70 of 79 << < 40 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 > >>

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt