• RSS
  • Subscribe

Archives

Till företagsledningen 

Tuesday, July 9, 2013 11:58:00 AM Categories: Insänt

 

 

Ni pratar mycket om hälsovård och vi ska  vara alerta. Men nu har det varit för jävligt en längre tid med massa söndagar och Toyota tillfällen. Vi tycker att ni har tappat respekten för oss på golvet. Så man undrar när man ska samla krafter med era timmar, när som helst vill ni att man jobbar. Det vore bättre om man jobbar sin tid i veckorna.

 

 

Metallare från panelen

Share This Using Popular Bookmarking Services

Ny Försäkringstelefon i Måleriet! 

Tuesday, July 9, 2013 11:57:00 AM Categories: Försäkringar

 

 

Tel. 68 572

Försäkringsinformatörer  i Måleriet: 

Anders Solstad MBCQR2, Tomas Nilsson MBCQR1,

Jörgen Palmér MBCQR1 och Anders Lindberg MBCQI (Natt)

 

 

 

 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Ordförande har ordet. 

Tuesday, July 9, 2013 11:56:00 AM Categories: Ordförande har ordet

 

 

 

Hej på er medlemmar, nu är det högtryck i produktionen och det i sig är positivt. Men med det följer övertidskörning, vi har haft ett stort övertiduttag sista tiden, SFA , Toyota timman och ordinarie övertid. Från klubbens sida har vi haft uppe problemet och vi diskuterar detta med ledningen. Jag förstår att det är ansträngt att behöva köra extratid, men jag kan bara säga att vi gör vad vi kan från klubbens sida och får ni problem hör av er. En annan viktig fråga, har vi rätt bemanning, för att vi ska kunna driva denna fråga på rätt sätt måste ni jobba efter den standard som finns. Jobba efter positionsstandard, dra i snöret när ni inte hinner med eller när problem uppstår. Jag får till mig att man inte får eller ska dra i snöret. Vi har haft en dialog med företaget om detta, och man säger att alla avvikelser ska upp till ytan för att annars ser vi inte det verkliga behovet. Så för att få en rättvis bild av helheten var inte rädd för att dra i snöret när ni får problem. Detta är den sista hyttbyggaren inför semestern, så jag får passa på att önska alla en riktig skön semester!

 

M.vh  Mikael ”Sippa” Johansson. 

 

 

 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Nivålöner från 2013-04-01 

Wednesday, June 26, 2013 8:36:00 AM Categories: Löner

 

 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Rapport från revisorerna angående monteringens årsmöte. 

Tuesday, June 25, 2013 11:59:00 AM Categories: Verkstadsklubben

 

 

Vi fick i uppdrag av medlemmarna på årsmötet den 27 februari 2013 att undersöka om brott mot stadgan hade förekommit inför valen till monteringsgruppens årsmöte. Efter samtal med Marcus Kvarnberg ombudsman från IF Metall Östra Småland har det kommit fram att inga oegentligheter som bryter mot stadgan har kunnat styrkas.

 Däremot har det varit tveksamheter i hur valprocessen har genomförts enligt normal god sed. Därför anser vi att det behövs en fast rutin för alla grupper för att säkerställa att alla jobbar enligt samma rutin vid val till grupperna.

Dessa tas fram av klubbstyrelsen.                                                                                                            

Vi revisorer tycker att det som har hänt verkligen visar att våra medlemmar bryr sig om att allt skall gå rätt till och inte är rädda för att ta upp obehagliga saker till debatt.

Fortsätt med det

 

Revisorerna
 
 
Share This Using Popular Bookmarking Services

Låna semesterdagar 

Tuesday, June 25, 2013 11:58:00 AM Categories: Verkstadsklubben

 

 

!

Klubben har fått en fråga angående semesterdagar för dem som inte har varit här så länge att de har hunnit att arbeta ihop 20 dagar.

I och med att det är lagstadgat att alla ska ha minst fyra veckors sammanhängande semester så har företaget gjort så att de som inte har 20 dagars semester inarbetad har möjligheten att låna upp till 20 dagar som man sedan betalar av på en fem års period.

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Tiden går fort! 

Tuesday, June 25, 2013 11:57:00 AM Categories: Möten

 

 

Nu är det snart dax för det sista kontaktombudsmötet den 9 juli, och då träffas vi i furans matsal klockan 9:00.

 Och även på eftermiddagen så träffas vi 15:12 i matsalen.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

IF Metalls kongress 2014! 

Tuesday, June 25, 2013 11:56:00 AM Categories: Centrala avtal

 

 

 

Nästa år är det kongress igen. I och med det, vill vi påminna att ni medlemmar kan skriva motioner om det är något ni vill förändra i våra avtal.

Vi på klubben hjälper gärna till att skriva.

 Mer hjälp online klicka här

 

 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

INSÄNDARE! 

Tuesday, June 25, 2013 11:55:00 AM Categories: Insänt

 

 

 

 

Vi är på väg mot rekordtakter. Efter en halvknackig start på året med ett par (påtvingade) lediga fredagar så har allt vänt spikrakt upp. Verkar det som i alla fall. Vi jobbar SFA söndagar för att takten inte räcker till. Vi jobbar Toyota timmen för att vi inte kan producera den satta takten. Övertids uttaget är väldigt stort just nu. Syns det i plånboken? Eftersom att vi jobbar i en väldigt känslig bransch så kommer vi aldrig att kunna jobba tillbaka de minustimmar vi faktiskt är skyldiga företaget. När vi ska jobba söndagar räknas det som en vanlig dag och det ska till ganska skapliga skäl för ledighet. Men fredagarna, som nästan alltid infaller på vinterhalvåret, när det ändå inte finns något att göra, är vi tvingade att gå hem och således ”utnyttja vår flexibilitet”. Hur är detta rimligt? Man är tvingad att gå hem även om man inte vill för att sedan vara tvungen att jobba igen timmarna när väder och aktivitetsförutsättningarna är helt andra. Känns som ett dåligt byte! Vi är även tvungna att jobba den förhatliga timman på kvällsskiftet. Likadant här är det svårt att få ledigt. Trots denna beskrivning av vår situation så är det förvånansvärt få fall där anställda tar kontakt med facket för att dom blivit nekade ”ledigt”. Jag skriver ledigt med citationstecken för jag tycker att den tiden vi jobbar är redan vår så du ska inte behöva be om ledigt.

 

Krisen 08-09 hade vi en omröstning på Scania om att gå ner i arbetstid och sänka vår lön för att på så sätt få behålla våra jobb. Med ren och skär skrämselpropaganda så röstades förslaget igenom. Det ska nämnas att trots den väldigt låga efterfrågan på lastbilar runtom i Europa (vi gick till och med i skolan varannan vecka) så gick Scania med vinst det året. Det var tal om att få tillbaks en hel del av det vi avstått när det väl vände. Vart tog det vägen? Jag förlorade iallafall mer än de 5000 kr vi fick på en decemberlön om det var 09 eller 10 minns jag inte. Efterkristiden har präglats av väldigt låga procentsatser i löneavtalen centralt, under 3 års tid har det varit osäkert läge som gjort att vi inte heller på det lokala har kunnat få ett endaste dugg. Nu när vi väl fick något så handlade det om 1,26 mer än det centrala skulle ha gett. PÅ 2 ÅR. Alla de räkneexemplen vi får se när vi ska räkna ut våra nya löner är baserade på genomsnittslönen för en IF metallare eller ibland Scania Södertälje. Många här på Scania är inte i närheten av den lönen. Vi fick individbaserad löneökning (alla får % på sin egen grundlön) vilket gör att även om det inte är många kronor det handlar om så ökar glappet till kaross, måleri, Södertälje och den genomsnittlige IF Metallaren. Återigen, hur är det rimligt när vi på alla fackmöten tar upp att vi vill ha samma lön som resten av, åtminstone, Scaniaarbetarna, då jag anser att vårat jobb är lika mycket värt som deras. Är trött på att höra att det är ”dyrare ätt leva i Södertälje”. Jag tänker inte heller nämna vad jämförbara konkurrenter har i lön för det vet vi ju allihop.

Jag vill kunna arbeta här och ändå ha ett liv och intressen utanför. Det är väldigt svårt just nu då Scania tar väldigt mycket och ger desto mindre tillbaka. GE oss ett bättre SFA avtal än det vi har för annars kommer vi inte att kunna jobba tills pensionen. Visstidsanställ/fastanställ folk så dom vågar satsa på familjelivet/hobbyn/livet utan att behöva vara rädda för att bli utsparkade inom en 2 veckors period. Sluta göm er bakom den falska myten om att ”Scania är en attraktiv arbetsplats” bara för att ni har 900 sökande till 30 platser, folk är tvingade att söka jobb om ni inte visste det oavsett egentligt intresse. Ge oss en rimlig lön för det arbete vi utför så ska ni nog se att engagemanget som är så viktigt blir bättre.   

                           

 Ge tillbaka det ni borde ha gjort för länge sen.

 

Stefan

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

De nya avtalen 

Tuesday, June 25, 2013 11:54:00 AM Categories: Centrala avtal

 

 

Här är en länk till IF Metalls hemsida.

Där kan du hitta det mesta om de nya avtalen.

 Delpensionen bl. annat.

 

://www.ifmetall.se/ifmetall/home/content.nsf/aget?openagent&key=mer_om_nya_avtalen_1364904365677

 

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services
Page 69 of 79 << < 40 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 > >>

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt