• RSS
  • Subscribe

Archives

Besök av Karl-Petter 

Tuesday, May 23, 2017 12:17:00 PM Categories: LO Verkstadsklubben

 

 

 

Den 16 Maj besökte LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson verkstadsklubben för att diskutera LOs förslag om sk ”utbildningsjobb” för att få ut personer som saknar gymnasiekompetens i arbete. Dessutom passade klubben på att framföra våra synpunkter när det gäller övertid, samt den bristfälliga infrastrukturen i vår del av landet. Karl-Petter fick även en rundvandring på företaget där han passade på att prata med några av våra medlemmar ute i verkstäderna.

 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Ordförande har ordet 

Tuesday, May 23, 2017 12:16:00 PM Categories: Ordförande har ordet

 

 

Hej på er igen alla medlemmar. Nu är vi klara med årets löneförhandling en förhandling som har speglats i ett bra klimat från båda parter. Resultatet av förhandlingen får vi vara ganska nöjda med, vi får en bit över det centrala avtalets värde och det är ett steg i att ta i fatt på våra konkurrenter. Detta har vi pratat med företaget om, vårt mål kommer vara att försöka komma i kapp lite varje lönerevision mot våra konkurrenter. övertidsdiskussion är en stor fråga för oss i nuläget, vi har ett enormt tryck på oss p.g.a. det höga orderläget. Situationen är ansträngande för alla parter, vi har frågan högt uppe på vår dagordning och diskuterar detta med företaget

 

//Mvh klubbordförande Mikael ”Sippa” Johansson

 


 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Nytt avtal klart! 

Friday, May 12, 2017 3:01:00 PM Categories: Lokala avtal Löner MSS (Metall Scania Sverige)

 

 

MSS (Metall Scania Sverige) har valt att teckna avtal om de första två åren av det treåriga centrala avtalet.
Nivån på 3,4% + 460kr för de två första åren pekar tydligt ut riktningen, Scania skall ha bra löner!

 

Under förhandlingarnas gång så har MSS förhandlare i huvudsak argumenterat utifrån punkterna nedan:
• Det går bra för Scania, vi har råd med bättre löner.
• Scania behöver höja sitt relativa löneläge.
• Lönenivåerna behöver vara högre om Scania skall lyckas rekrytera och behålla personal.
• Vi bygger en premiumprodukt och våra löner borde också vara bättre än andras.

 

Klicka på bilden nedanför för att läsa mer:

Share This Using Popular Bookmarking Services

Nytt Bemanningsavtal klart 

Friday, May 12, 2017 8:01:00 AM Categories: Centrala avtal Förhandlingar Lernia Löner

Med avtalslöst tillstånd sedan 1 maj och efter intensiva förhandlingar nåddes till slut ikväll (10/5) en preliminär överenskommelse om nytt Bemanningsavtal. Avtalet gäller för tre år framåt och innehåller en höjning av garantin med 6,5 procent under avtalsperioden.

Den stora stötestenen under förhandlingarna har gällt kravet på att få till en form av avsättning till extra pension, liknande den som finns på övriga avtalsområden inom IF Metall.

- Det är mycket positivt att vi nu har fått igenom detta krav och att vi har möjlighet att bygga vidare på avsättningen på liknande sätt som gjorts inom IF Metalls övriga avtal i framtida avtalsförhandlingar, säger Anna Gustafsson, avtalsansvarig för Bemanningsavtalet på IF Metall.

Resultatet blir en avsättning till extrapension för bemanningsanställda (BEP) på 0,4 procent under avtalsperioden.

- Vi är också mycket nöjda över att vi har fått till en avsättning som omfattar även alla som är under 25 år, säger Anna Gustafsson. 

Ytterligare en framgång i det nya Bemanningsavtalet är att det under avtalsperioden kommer att finnas en partsgemensam arbetsgrupp som ska jobba med arbetsmiljöfrågor inom bemanningsbranschen.

- Detta är en viktig fråga då anställda inom bemanningsbranschen ofta har en extra utsatt arbetsmiljö, säger Anna Gustafsson. 

Den preliminära överenskommelsen om nytt Bemanningsavtal ska nu godkännas av samtliga 14 LO-förbund. 

Läs mer

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Bemanningsavtalet uppsagt 

Tuesday, May 9, 2017 11:16:00 AM Categories: LO

 

 

Förra veckan meddelade LO att man säger upp bemanningsavtalet som gick ut 30/4.
Enligt LOs avtalssekreterare Torbjörn Johansson väljer LO-förbunden att säga upp avtalet eftersom bemanningsanställda inte erbjuds samma villkor som ordinarie personal.
– Det ska vara samma kostnad och villkor att ta in bemanningsanställda som ordinarie personal. Detta vill inte bemanningsföretagen gå med på. Därför ser vi ingen annan lösning än att säga upp avtalet, säger Torbjörn Johansson.
När denna Hyttbyggare skrivs har ingen ny överenskommelse gjorts. Vi vet i dagsläget inte vad detta kan få för konsekvenser för våra arbetskamrater från Lernia men när vi har mer information kommer vi att sprida den i våra vanliga kanaler: via kontaktombuden, på vår hemsida och via Verkstadsklubbens sida på Facebook.
 

År 2000 tecknades det första bemanningsavtalet inom LO för anställda i bemanningsföretag. Avtalet gäller för alla LOs medlemsförbund och det fanns två huvudmotiv för att teckna avtalet.
Det ena motivet var att de som jobbar på uthyrningsföretag ska skyddas av ett kollektivavtal i likhet med villkoren på den övriga arbetsmarknaden.
Det andra motivet var att minska risken för konkurrens om lönevillkor och andra anställningsvillkor mellan olika grupper på en arbetsplats, alltså att minska risken för så kallad social dumpning.

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Hög tid att planera semestern! 

Tuesday, May 9, 2017 11:14:00 AM Categories: Jubileumsfonden

 

 

Genom Jubileumsfonden kan man som anställd på Scania boka billiga lägenheter i Köpingsvik på Öland. Samtliga lägenheter är ca 52 kvm och beräknade för fyra personer, men kan rymma upp till sex personer vid behov. En lägenhet består av tre rum, varav två är sovrum med två bäddar i varje. Allrum med TV och bäddsoffa (två bäddar) samt ett pentry utrustat med spis, kyl, frys, mikrovågsugn och kaffebryggare.
För priser och övrig information se Jubileumsfondens hemsida: http://www.jubileumsfonden.se/
 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

1 Maj 

Tuesday, May 9, 2017 11:13:00 AM Categories: Avd 38 Dackebygden LO Möten

 

 

Ca 250 personer gick i årets 1 Maj-tåg i ett soligt Oskarshamn. Huvudtalare Carin Wallenthin pratade om vilket samhälle vi vill ha och om den svenska modellen:
”Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas!”
Dennis Bäckman från Pappers höll ett tal om ideologier och arbetarrörelsens historia.
Mellan talen underhöll Elin Namnieks med vacker sång. Bland övriga aktiviteter fanns bland annat chokladhjul, ponnyridning och ansiktsmålning. Dessutom bjöd LO och Kommunal på fika.
 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Kongressen närmar sig 

Tuesday, May 9, 2017 11:11:00 AM Categories: Kongress

 

 

IF Metalls fjärde ordinarie kongress genomförs den 19 maj till den 22 maj på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom motioner och utlåtanden ska kongressen bland annat ta ställning till ekonomikommitténs rapport och förbundsstyrelsens förslag till handlingslinjer, välja förbundsstyrelse och ledamöter till andra uppdrag samt utvärdera kongressperiodens verksamhetsår 2014–2016.
Följ kongressen på http://www.ifmetallkongress.se/ där även alla motioner och handlingar finns att läsa.

 


 

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Lokala lönerörelsen fortsätter! 

Tuesday, May 9, 2017 11:07:00 AM Categories: MSS (Metall Scania Sverige)

 

Fredagen den 5/5 har MSS förhandlare träffat företaget för ännu en sittning i årets lokala lönerörelse. Diskussionerna känns fortsatt positiva och handlar om förutsättningarna i årets lönerörelse, samt om vart Scania borde ligga när det gäller löner och villkor.
Vi kommer att träffas igen på nu på torsdag den 11 maj, därefter kommer vi att kunna ger er mer information om förhandlingarnas innehåll.

 

/Mvh Koncernfackets (MSS) förhandlare

 


 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services

Nu är den lokala lönerörelsen igång! 

Friday, April 28, 2017 11:59:00 AM Categories: Löner MSS (Metall Scania Sverige)

 

 

(Klicka på bilden ovan för att läsa i pdf-format)

 

 

Share This Using Popular Bookmarking Services
Page 37 of 79 << < 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 > >>

Site Map | Printable View | © 2008 - 2024 Verkstadsklubben Scania Oskarshamn | Kontakt