Frågor och svar om nedskärningarna

Uppdaterad 120216

 

Här kommer vi att fylla på med vanligt förekommande frågor som våra medlemmar ställer. Om du har en fråga som du tycker att vi skall ta upp här, maila in den till klubbens mailbox (klicka på länken om du vill skicka ett mail).

 

För dig som vill veta mer om A-kassa så kan du ladda ned "Bra att veta om arbetslöshetsförsäkringen" genom att klicka här.

 

Visstidsanställningens regler

 

När kommer jag att få besked om min anställning avslutas eller ej?

Svar 1(för personer anställda innan 1:a september): De som har en anställningsperiod på 12 månader eller mer skall få besked senast 2 månader innan anställningsperioden löper ut, de som har en planerad anställningsperiod som är mindre än 12 månader skall få besked senast 1 månad i förväg.

Svar 2(för personer anställda efter 1:a september): Besked om eventuell fortsättning av din anställning kan ges ända fram till din sista anställningsdag på Scania. Om ingenting annat sägs slutar din anställning på Scania när din anställningsperiod löper ut.

 

Vad gäller när min chef inte gett mig besked i tid (för personer anställda innan 1:a september)?

Svar: Din anställning kommer då automatiskt att övergå till en tillsvidareanställning i och med att du inte fått besked om ett avslut av din anställning. Den som har en sammanlagd anställningsperiod som är 12 månader eller mer skall ha besked om fortsatt anställning eller avslut senast 2 månader innan anställningsperioden löpt ut. Om man har en sammanlagd anställningsperiod på mindre än 12 månader så skall företaget lämna besked senast 1 månad innan anställningsperiodens slut. Om företaget inte meddelar beslutet i tid övergår visstidsanställningen till en tillsvidareanställning. Detta gäller endast de som anställts före 1:a september.

 

Varför är det olika vilkor för de som anställdes innan 1:a september och för de som anställdes efter?

Svar: Det beror på att den 1:a september tecknade Scania och Verkstadsklubben ett nytt flexibilitetsavtal. I detta avtal förändrades villkoren för de visstidsanställda. För de som anställdes innan 1:a september gäller det gamla avtalet.

Vad är det för flexibilitetsavtal som ger Scania möjlighet att göra sig av med visstidsanställda hur som helst?

Svar: Scania kan inte göra sig av med visstidsanställda hur som helst. Personer som anställdes innan 1:a september har sin visstidsanställning reglerad i det lokala flexibilitetsavtalet. Om inte visstidsanställning hade reglerats i det lokala avtalet så hade detta reglerats enligt kollektivavtalets regler om visstidsanställning. Det lokala flexibilitetsavtalet ger de som är visstidsanställda på Scania en något tryggare anställning än om de varit visstidsanställda enligt det centrala kollektivavtalets regler. I grunden så är det Scania som väljer att göra sig av med visstidsanställd personal och de hade de gjort oavsett om det skett inom ramen för det lokala flexibilitetsavtalet eller det centrala kollektivavtalet.

 

 

För dig som drabbas av ett avslut på din visstidsanställning

Vad händer med min SFA-skuld?

Svar: Din SFA-skuld stryks när dina anställning avslutas på grund av arbetsbrist.

 

Jag ligger på plus i SFA-tidbanken och i kompbanken, stryks de också?

Svar: Nej, om du ligger på plus i SFA-tidbank och kompbank så kommer du att få ut det i pengar.

 

Jag har fått förskottssemester och kommer inte att få min visstidsanställning förlängd. Kommer jag att tvingas betala tillbaka de semesterdagar som jag fått i förskott?

Svar: Nej, det kommer du inte. Eftersom det är Scania som väljer att avsluta din anställning så stryks eventuella förskottssemesterskulder.

 

Uppdaterad 111017
Jag har fått besked om att min anställning avslutas när min visstidsperiod är slut om knappt två månader. Om jag säger upp mig innan perioden är slut, kommer jag att vara tvungen att betala tillbaka för förskottssemestern som jag tog i somras?

Svar: Nej, din eventuella SFA-skuld och förskottssemesterskuld stryks om du säger upp dig efter att du fått ett besked om avslut.

 

Uppdaterad 111017
Kommer jag bli återbetalningsskyldig för min SFA-skuld och förskottssemester om jag säger upp mig utan att ha fått ett besked om avslut av min anställning.

Svar: Din SFA-skuld stryks men du blir återbetalningsskyldig för din förskottssemester.

 

Gäller omställningsstödet för oss visstidare?

Svar: Nej, det gäller inte för visstidsanställda.

 

Jag har hört att man har rätt till permission för att söka nytt jobb om jag fått meddelande om att jag skall sluta på Scania, stämmer det?

Svar: Ja, du har rätt att i skälig omfattning få permission för att söka jobb.

 

Har visstidsanställda företrädesrätt till återanställning?

Svar: Anställda före 1 september 2011 har företrädesrätt oavsett anställningstid. Anställda efter den 1 september måste ha arbetat på Scania i 12 månader de senaste tre åren för att ha rätt till återanställning. Den anställde måste också anmäla intresse till Scania för att aktivera företrädesrätten. Företrädelserätten gäller i nio månader efter att din anställning blivit avslutad på grund av arbetsbrist.

 

När ska jag gå till arbetsförmedlingen?

Anmäl dig på arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag.

 

Ska jag begära några papper från Scania när jag slutar?

Ja, ett korrekt ifyllt arbetsgivarintyg. Be gärna om referenser som du kan använda när du söker jobb.


Site Map | Printable View | © 2008 - 2019 Scania Verkstadsklubb Södertälje | Kontakt