Nyheter

  • RSS

Klubbladsarkiv
 

 

 

 

 

 

Archives

Medlem i facket 

Monday, October 13, 2014 9:54:00 AM Categories: Utbildning

Målgrupp:

 

Alla medlemmar utan fackligt uppdrag.

 

Vad är facket och vad gör de?

 

Du får en inblick i hur du och dina kamrater kan anväda ert medlemskap. Vi diskuterar om hur arbetsmarknaden fungerar och hur det fackliga medlemskapet kan användas för att påverka - både på arbetsplatsen och i samhället i stort. Det är en spännande kurs med många diskussioner och nya bekantskaper.

 

Kursdatum:

27-29 okt

 

Kursplats:

IF Metall Stockholms län (Liljeholmen)

 

Ansök senast:

9 Oktober

Scania Verkstadsklubb på Facebook 

Monday, October 13, 2014 9:50:00 AM Categories: Övrigt

Ett snabbt och enkelt sätt att få reda på vad som händer i vår organisation, och vad som är på gång härnäst är att gilla oss på Facebook.

 

Vi försöker ständigt hitta nya vägar att på ett så smidigt och snabbt sätt som möjligt ge er medlemmar de senaste nyheterna.

Vi tror att facebook är en outvecklad kanal som vi gärna skulle vilja använda mer framöver.

Som ni vet har vi en hemsida där vi lägger ut information löpande. Vi har även ett klubblad med målsättningen att

den skall ges ut månadsvis.

 

Vi ser brister i de nyhetskanaler vi använder ute på våra arbetsplatser, dels för att klubbladen "städas bort" men också att alla inte har tillgång till dator.

 

Vi skulle vilja att ni kampanjar lite för vår facebooksida så vi når 500 följare vid årsskiftet. Ni som är förtroendevalda bör se detta som en utmaning men också som en investering för nöjdare medlemmar.

 

"Målet är att ha 500 följare vid årsskiftet 2014/2015"

 

 

Vi måste försöka växa på alla sätt vi kan och vi tror stenhårt på mer kommunikation med både medlemmar och blivande medlemmar!

 

Scania Verkstadsklubb @ facebook

Lansering av bolåneförmån i september 

Monday, October 13, 2014 9:48:00 AM Categories: Tips & Råd

Efter flera månaders förhandlingar lanserades den nya bolåneförmånen den 22 september.

 

Förmånen är ett samarbete mellan samtliga förbund inom LO Mervärde och det oberoende företaget Samlas. Förmånen innebär att Samlas förhandlat med bankerna och att medlemmarna kan välja det bolåneerbjudande som passar dem bäst.

 

Texten är hämtad från www.Ifmetall.se/avd15

Där kan du läsa fullständig artikel.

Scaniafacket välkomnar samarbetet med MAN 

Wednesday, September 24, 2014 12:47:00 PM Categories: Aktuellt på Scania

 

Om två år börjar Scania leverera växellåder till tyska MAN:s lastbilar. Ett positivt besked för oss i Södertälje, kommenterar Johan Järvklo, verkstadsklubbens ordförande.

 

– Varje steg i rätt riktning är värdefullt för oss.

Igår meddelade Scania att man kommer att börja tillverka växellådor till MAN som också ingår i Volkswagen-gruppen. Scanias växellådor kommer stegvis att införas i MAN.  Samarbetet omfattar också framtidens växellådor.

 

– Vi vet inte vad det innebär på sikt, men idag är vi glada över att vi får börja tillverka MAN:s växellådor.

– Det är ju bättre att de görs inom företaget än att de köps utifrån, säger Johan Järvklo.

 

Uppåt tusen personer arbetar idag med att bearbeta och montera växellådor i Södertälje. Kommer samarbetet att ge några nya jobb?

 

– Det är för tidigt att säga något om det. Vi börjar att leverara i liten skala för att sedan öka långsamt.

 

Skribent: Harald Gatu

Artikeln är tagen från www.da.se

Stormöte i MW-hallen 

Tuesday, September 23, 2014 12:27:00 PM Categories: Aktuellt på Scania

Igår måndag hade verkstadsklubben stormöte för alla förtroendevalda i Marcus Wallenberghallen. Vi blev positivt överraskade av det stora antalet deltagare (80 st), och kunde därför ha bra diskussioner som förhoppningsvis redde ut en del frågetecken.

 

Högst upp på agendan var VW- processen samt de förhandlingar som har med denna att göra. Bonussystem, charta osv. Vi informerade om tidsplanen för hösten och vad nästa steg är.

 

Niklas Johansson som är löneansvarig på verkstadsklubben pratade även om läget inför det tredje avtalsåret, och de löneförhandlingar som skall genomföras under våren.

 

Era representanter i form av förtroendevalda har fått den information vi i dagsläget har, så tveka inte att fråga dem om det är något ni undrar över!

 

Vi kommer i klubblad och på hemsida att uppdatera er så fort vi har något nytt att rapportera.

Verkstadsklubben håller möte för förtroendevalda 

Wednesday, September 17, 2014 8:27:00 AM Categories: Möte

Vi bjuder härmed in er förtroendevalda på höstens första informationsmöte. Vi kommer att vara i MW–hallens hörsal måndagen den 22/9 kl. 14:00–16:00

 

På agendan finns bl.a.

  • Vad händer nu med VW- processen och de förhandlingar som har med detta att göra
  • Höstens verksamhet
  • Andra aktuella frågor

 

Informera din chef om att du behöver vara med på det här mötet så snart som möjligt. Då ger du hen god möjligheter att planera sin verksamhet och risken för att din chef nekar dig facklig tid minimeras.

 

Dags att sätta stopp för 8 år av försämringar 

Monday, September 8, 2014 10:42:00 AM Categories: Politiken och arbetslivet

– Valet den 14 september är kanske det enklaste någonsin för oss industriarbetare. Det är nu vi har möjlighet att sätta stopp för nedskärningar och ökade klyftor, säger IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe.

 Under åtta år har Fredrik Reinfeldts regering ägnat sig åt att i första hand sänka skatterna. Industriarbetarna har varit med och betalat priset genom ökad arbetslöshet, försämrad a-kassa samt sämre möjligheter till utbildning och omställning.

– Ingen frågade om vi tyckte det var okej, men nu kan vi tillsammans säga ifrån, säger Anders Ferbe.

IF Metall vill att a-kassan ska vara en fungerande försäkring när man blir arbetslös. Vi vill se satsningar på utbildning och omställning - för att det gynnar våra medlemmar och det är en förutsättning för att näringslivet ska kunna utvecklas. Vi vill att alla löntagare ska känna trygghet på sina arbetsplatser. Och vi vill att svensk industri ska utvecklas.

– Då får landet inkomster som vi kan ha till investeringar som ger nya jobb. Det ger också pengar till att förbättra skola, vård och omsorg.

Förändringen kan börja när vi tillsammans röstar fram en (S)-ledd regering med Stefan Löfven i spetsen, menar Anders Ferbe:

– En statsminister som varit svetsare och fackligt aktiv i många år, det är precis vad Sverige behöver!

 

Textren är hämtad från ifmetall.se Skribent: Anneli Lundberg

Cirkus Braziljack i Södertälje 

Monday, August 25, 2014 9:05:00 AM Categories: Övrigt

Tisdagen den 2 september bjuder IF Metall Stockholms län er medlemmar och familjer på föreställning med Cirkus Braziljack i Södertälje.

 

Biljetter finns att hämta hos er gruppordförande. Varje klubb har blivit tilldelad biljetter utifrån antalet medlemmar. Det finns därför endast ett begränsat antal biljetter, så det är först till kvarn gäller.

 

OBS! Max 4 biljetter per person.

Biljettutdelningen kommer att börja idag måndagen den 25/8

 

Föreställningen:

Datum: tisdagen 2 september

Tid: 18.00

Välkomna tillbaka efter en härlig och välbehövd semester 

Wednesday, August 20, 2014 1:54:00 PM Categories: Aktuellt på Scania

Vi hoppas att ni, precis som vi har njutit av ledigheten och kunnat laddat batterierna inför hösten. Det kan väl inte gått någon obemärkt förbi att vi i och med Volkswagen som ensam ägare måste omförhandla en del avtal. Detta kommer att inledas i dagarna och vår plan är att löpande informera er om vad som händer och sker.

 

Vi jobbade ganska intensivt under hela Volkswagenaffären med att på olika sätt informera medlemmar och förtroendevalda om vad som händer i realtid, och detta koncept tänker vi fortsätta med även fortsättningsvis. Informationsmötena var uppskattade, men även de flygblad vi delade ut.

 

Vi fick  mycket positiv feedback för att vi löpande gav ut information om affären, så vi tänker även fortsatt försöka hålla dialogen med er medlemmar så öppen och nära som möjligt. Med det sagt så rullar verksamheten både för er och för oss så sakteliga igång och vi ser fram emot en spännande höst.

 

Mvh Verkstadsklubben

IF Metall stämmer bemanningsföretag på drygt 15 miljoner kronor 

Wednesday, July 2, 2014 1:37:00 PM Categories: Aktuellt på Scania

De inhyrda från Randstad som arbetar på Scania i Södertälje har inte fått bonus enligt avtal. – Det är ren lönedumpning, därför stämmer vi nu företaget till Arbetsdomstolen, säger Anna Gustafsson, förhandlingsombudsman på IF Metall.

 

IF Metall kräver i sin stämning att de 623 medlemmarna, som Randstad hyr ut till Scania i Södertälje, ska dela på drygt 7 miljoner kronor i utebliven bonus. Summan inkluderar ränta och skadestånd.


– Randstad har inte följt reglerna i bemanningsavtalet, som säger att man ska följa villkoren på den arbetsplats där de uthyrda arbetar. De dumpar villkoren helt enkelt, trots att de inhyrda bidrar till intäkterna på samma sätt som Scanias egen personal, säger Anna Gustafsson.

Förbundet har dessutom begärt ytterligare omkring 7, 5 miljoner kronor i skadestånd. Något som förbundsjurist Darko Davidovic säger beror på att företaget måste tillämpa avtalet på alla anställda. 

 

Men det är enbart medlemmarna som har en absolut rätt till innehållet i avtalet. Förbundet driver inte in några pengar till de som valt att stå utanför facket.

 

– Hade de varit med i IF Metall, hade naturligtvis även de omfattats av stämningsansökan.

 

Texten är hämtad från Avdelning 15 Stockholms Län

Page 9 of 42 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 20 40 > >>

Site Map | Printable View | © 2008 - 2019 Scania Verkstadsklubb Södertälje | Kontakt